Sådan bliver du medlem

Esbjerg Zonta klub kan invitere til medlemsskab, eller interesserede kan henvende sig til formanden eller et medlem af bestyrelsen og anmode om optagelse.

Både mænd og kvinder kan optages som medlemmer. Indtil nu har klubben været en ren kvindeklub.

For at blive medlem af Esbjerg Zonta Klub skal du være en selvstændig, ansvarsfuld og handlekraftig person, der har erfaring fra det private eller offentlige erhvervsliv, samt være parat til aktivt at arbejde for at fremme Zontas målsætning.

Det er en bærende ide i Zonta, at klubbens medlemmer repræsenterer mange forskellige erhverv; det er derfor vigtigt, at kandidatens erhverv og kompetencer svarer til det klubben har brug for.

Zonta er et professionelt og personligt netværk både lokalt, nationalt og globalt.

Nye medlemmer får med det samme mulighed for at påvirke klubbens arbejde og liv.

12 trin, der sikrer dig maksimalt udbytte ud af at være medlem af Zonta:

 1. Deltag i så mange møder som muligt, det giver en følelse af at høre til. Deltag også i lands- og distriktsmøder og om muligt i Convention, så du forstår hvad Zonta er.
 2. Læs klubbens vedtægter og spørg om det, du ikke forstår.
 3. Kom frem med dine ideer. Hører du et godt foredrag, så forslå det som mødeemne. Møder du en spændende kvinde, så forslå hende som nyt medlem. Hører du om et relevant behov/problem, så foreslå det som serviceprojekt.
 4. Lyt til informationer etc. – de er bestemt for dig.
 5. Sig ikke nej til en opgave, fordi du tror, du ikke kan. Du vil vokse med opgaven. Jo mere vi gør, des bedre føles det.
 6. Gør det nu. Det tager ikke kortere tid, fordi du venter. Vi stoler på dig, og vi har jo alle travlt.
 7. Del ud af dine evner og ekspertise. Vær ikke beskeden. Vi ved jo ikke, hvad du kan, hvis du ikke fortæller os det.
 8. Tag dig af nye medlemmer og gæster.
 9. Læs Newsletters, meddelelser, klubindkaldelser, the Zontian etc. Jo mere du ved, des sjovere bliver det.
 10. Som medlem af Zonta er du ikke kun medlem af din egen klub, men af hele Zonta International. Vær aktiv. Besøg andre Zonta klubber, når du rejser. Klubformanden har en international adressebog, og alle medlemmer kan også ses på zonta.org, når du er medlem.
 11. Kommunikér med andre. God kommunikation betyder teamwork. Meld altid tilbage, hvis du har påtaget dig en opgave.
 12. Vær loyal. Der vil komme et tidspunkt, hvor dín klub har en formand eller et bestyrelsesmedlem, hvis ideer eller personlighed, du ikke synes om. Vær tålmodig og loyal.